Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Tko }u »biti« ove godine...?

Treći odjel na hrvatskom jeziku u OŠ »Matko Vuković« u Subotici pohađa devetero učenika, dvije djevojčice i sedam dječaka. »Odjel lijepo radi i veoma su složni iako su dječaci u ‚većini‘«, kaže njihova učiteljica Jelena Korponaić. Osim redovitih sati, sva djeca pohađaju sate vjeronauka te sate »čuvari prirode« čemu se osobito raduju. »Kako djeca mnogo vremena provode u učionici, sate ‚čuvari prirode‘ koji se održavaju na Paliću, na svježem zraku, osobito vole«, pojašnjava učiteljica. 
Protekle su godine nastupili na priredbi za Božić u okviru svoje škole, zatim na Danima Balinta Vujkova s igrokazom »Spahijske lubenice« te na Smotri recitatora. Trenutačno se pripremaju za predstojeći V. Hrckov maskenbal. Tim povodom, otkrili su nam u što bi se voljeli prerušiti ove godine…
Julijana K. 
 
Neodgovornost
 
Devet je sati. Sjedim na stolici i pišem domaću zadaću. Mama me je pozvala na večeru a ja još nisam završio. Tu priča počinje. Mama kaže kako sam neodgovoran jer još nisam izvršio svoje obveze a oni idu na spavanje. Počinjem se braniti: »Nisam neodgovoran, samo pišem sve bolje i bolje sastavke, tako da ne znam koji da zapišem u bilježnicu.« A mama mi odgovori: »Zapiši neki i idi na spavanje.« Tu ja počnem razmišljati. Ovo sam mogao uraditi prije dva sata, ali ne… morao sam dočekati posljednji tren. To je prava neodgovornost. Hmmm… ovaj sastavak je najbolji. Odmah ću ga zapisati u bilježnicu. Ako za ovo dobijem peticu to će biti odgovornost, ali sam neodgovoran zato što sam čekao posljednji trenutak za moje obveze. 
Mario Kujundžić III. h
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika